Смачний рецепт соусу з терну: додаємо волоські горіхи
Волоські горіхи так само традиційні для грузинської кухні, як і велика кількість зелені. А поєднання терну з волоськими горіхами, зеленню та спеціями додасть соусу не тільки ситності, а й вишуканості.
Знадобляться:
волоські горіхи – 6 шт.,
терен – 2 кг,
часник – 2 головки,
гострий перець – 2 стручки,
коріандр – 2 ч. л.,
імеретинський шафран – 2 ч. л.,
зелень (м’яти, кінзи, кропу) – по 1 пучку,
цукор – 6 ч. л.,
сіль – 4 ч. л.
Горіхи потрібно почистити і потовкти. Ягоди терну звільнити від кісточок, проварити до м’якості і перетерти через сито. Часник почистити, із стручків перцю вирізати насіння. Спеції, зелень, сіль, цукор покласти в блендер, подрібнити та з’єднати з терновим пюре, добре перемішати. Готову суміш перелити в каструлю і проварити 15 хвилин. Потім розлити по стерилізованих банках і зберігати в холодильнику.
Читайте також Сезонна страва: пастила з калини
Зимове меню: які продукти обрати для сніданків та рецепти страв
Що приготувати з терну – смачного та лікувального
Абрикосовий соус із гострим перцем: готуємо із залишків
Як приготувати обід з цибулі: три рецепти для справжніх господарок