Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Сезонна страва: окрошка з помідорами на сироватці

22.08.2020 16:04
Фото: 13food.org
Фото: 13food.org
Таку окрошку можна готувати хоч кожного дня – настільки вона виходить смачною, поживною і ароматною.

Знадобляться:

помідор – 1 шт.,

огірок свіжий – 1 шт.,

картопля – 2–3 шт.,

ковбаса варено-копчена – 120 г,

яйця – 2–3 шт.,

цибуля зелена – 1 пучок,

кріп свіжий – 1 пучок,

сметана – 3–4 ст. л.,

сироватка – 1,5 л,

сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Помідор (взяти кріпенький, щоб добре тримав форму) та огірок помити й порізати кубиками. Так само нарізати і ковбасу. Картоплю та яйця відварити, остудити, почистити і дрібно порізати. Зелену цибулю і кріп подрібнити, додати їх у каструлю, туди ж викласти сметану. Посолити й поперчити, ретельно перемішати. Влити молочну сироватку, ще раз перемішати й дати трохи постояти. Потім скуштувати на сіль, і якщо необхідно, ще досолити. Прибрати каструлю з окрошкою в холодильник і дати настоятися і охолонути. При подачі на стіл можна ще додатково посипати меленим перцем.

Спробуйте також: Холодні перші страви: готуємо таратор на кефірі та суп з крабовими паличками 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися