Сезонна страва: окрошка з помідорами на сироватці
Знадобляться:
помідор – 1 шт.,
огірок свіжий – 1 шт.,
картопля – 2–3 шт.,
ковбаса варено-копчена – 120 г,
яйця – 2–3 шт.,
цибуля зелена – 1 пучок,
кріп свіжий – 1 пучок,
сметана – 3–4 ст. л.,
сироватка – 1,5 л,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Помідор (взяти кріпенький, щоб добре тримав форму) та огірок помити й порізати кубиками. Так само нарізати і ковбасу. Картоплю та яйця відварити, остудити, почистити і дрібно порізати. Зелену цибулю і кріп подрібнити, додати їх у каструлю, туди ж викласти сметану. Посолити й поперчити, ретельно перемішати. Влити молочну сироватку, ще раз перемішати й дати трохи постояти. Потім скуштувати на сіль, і якщо необхідно, ще досолити. Прибрати каструлю з окрошкою в холодильник і дати настоятися і охолонути. При подачі на стіл можна ще додатково посипати меленим перцем.
Спробуйте також: Холодні перші страви: готуємо таратор на кефірі та суп з крабовими паличками