Сезонна страва: гарбузовий пиріг
Знадобляться:
гарбуз зі шкіркою – 1 кг,
згущене молоко – 380 г,
яйця – 3 шт.,
борошно – 1,5 склянки,
маргарин – 125 г,
цукор – 2 ст. л.,
сіль – 3 кавові ложки,
вода – 1 л.
Розтопити маргарин на водяній бані, зняти з вогню і остудити. Очистити гарбуз від шкірки і нарізати невеликими шматочками. У трилітрову каструлю налити приблизно один літр води і довести до кипіння, додати одну кавову ложечку солі і одну столову ложку цукру, покласти гарбуз у каструлю і варити до готовності. Злити воду і остудити гарбуз.
Взяти два яйця і додати до них одну кавову ложечку солі, збити яйця вінчиком, додати до яєць згущене молоко і знову все збити.
Перемолоти гарбуз у пюре за допомогою блендера. Додати гарбузове пюре в масу з яєць зі згущеним молоком і збити до утворення піни. Це буде начинкою.
Просіяти борошно через сито, додати одну столову ложку цукру і одну кавову ложечку солі. Додати в борошно розтоплений маргарин і одне яйце. Замісити тісто.
Змастити силіконову форму для випічки вершковим маслом і посипати дно борошном. Розкачати тісто, викласти його в підготовлену форму і сформувати бортики. Залити форму з тістом приготовленою сумішшю з яєць, згущеного молока та гарбузового пюре.
Поставити форму з тістом на деко і відправити в духовку. Випікати до готовності за температури 200 °C дві години.
Порада 1. Після випікання дати пирогу охолонути, щоб було зручно різати його на порційні шматочки, оскільки начинка дуже м’яка.
Порада 2. У начинку можна додати різні прянощі: корицю, імбир, ванілін та інші, які вам подобаються.
Спробуйте також: Страви на десерт: топ-4 рецепти печених яблук