Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рецепти випічки з яблуками: готуємо швидко та смачно

26.08.2023 11:20

Розпочався сезон яблук, і не всі вони годяться для консервації – там прим’яте, там десь хробачок поласував. Не поспішайте позбавлятися некондиції – їй теж знайдеться застосування.

Корж з яблуками на сніданок

 Це рецепт із серії «чим простіше, тім смачніше»: готується швидко, не потребує складних інгредієнтів, єдиний недолік – з’їдається також дуже швидко. Цей сніданок напевно сподобається малечі.

Знадобляться:

  • 200–300 г очищених яблук
  • 300 мл кефіру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 1 ст. л. (за смаком) цукру
  • 0,5 ч. л. (за смаком) кориці
  • 0,5 ч. л. соди
  • 1–2 ст. л. олії
  • 200 г борошна

Очистіть шкірку з яблук, видаліть з них серединки. Потріть яблука на тертушці – або наріжте й подрібніть у блендері.

У миску до яблук додайте яйце, сіль, цукор за смаком та перемішайте.

Додайте корицю – якщо її смак вам подобається, можна збільшити кількість до 1 ч. л.

Додайте кефір кімнатної температури та добре перемішайте.

Половину борошна просійте, додайте туди соду, перекладіть у миску з яблуками. Просійте туди ж те борошно, що залишилось.

Ретельно перемішайте тісто: воно повинно бути як на оладки – так, щоб неспішно сповзало з ложки. Додайте олію, перемішайте ще раз.

Нагрійте сковороду з невеликою кількістю олії, викладіть тісто суцільним товстим шаром або оладками і смажте с обох боків. Спочатку – 3 хвилини під кришкою, потім перегорніть та ще 3 хвилини без кришки.

Якщо прошарувати такі коржі кремом – вийде смачний тортик до чаю, а можна їсти просто з медом або сметаною.

Пухкі булочки з яблуком

Яблука в солодкій яєчній суміші перетворюються на дивовижні булочки. Такий десерт дуже сподобається дітям. Він виходить не тільки смачним, а й корисним.

Знадобляться:

  • 2 яблука
  • 2 курячі яйця
  • 550 г борошна
  • 0,5 ч. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 8 г сухих дріжджів
  • 2 ст. л. олії
  • Для змащення булочок:
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. води

 Приберіть серцевину з яблук та наріжте шматками разом зі шкіркою. У блендер покладіть яблука та яйця й перебийте до однорідності.

Окремо змішайте борошно, сіль, дріжджі та цукор. Додайте суміш з яєць та яблук, олію та замісіть м’яке тісто. Прикрийте його чистою серветкою та залиште в теплому місці на одну годину.

Після того як тісто збільшиться у 2–3 рази, змастіть форму для випікання та руки олією. Поділіть тісто на невеликі шматки та сформуйте кульки. Перед випіканням накрийте заготовки рушником на 15 хвилин. Як сплине цей час, поставте в розігріту до 180 ºС духовку форму з булочками та випікайте їх 20–25 хвилин. Поки триває процес, підготуйте суміш з цукру та води для змащування. Готовність випічки перевіряйте сухою дерев’яною шпажкою. Готові булочки дістаньте та змастіть підготовленою цукровою сумішшю.

 Раныше ми писали про випічку з малиною та приготування інших солодких страв.

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися