Рецепти випічки з яблуками: готуємо швидко та смачно
Розпочався сезон яблук, і не всі вони годяться для консервації – там прим’яте, там десь хробачок поласував. Не поспішайте позбавлятися некондиції – їй теж знайдеться застосування.
Корж з яблуками на сніданок
Це рецепт із серії «чим простіше, тім смачніше»: готується швидко, не потребує складних інгредієнтів, єдиний недолік – з’їдається також дуже швидко. Цей сніданок напевно сподобається малечі.
Знадобляться:
- 200–300 г очищених яблук
- 300 мл кефіру
- 1 яйце
- дрібка солі
- 1 ст. л. (за смаком) цукру
- 0,5 ч. л. (за смаком) кориці
- 0,5 ч. л. соди
- 1–2 ст. л. олії
- 200 г борошна
Очистіть шкірку з яблук, видаліть з них серединки. Потріть яблука на тертушці – або наріжте й подрібніть у блендері.
У миску до яблук додайте яйце, сіль, цукор за смаком та перемішайте.
Додайте корицю – якщо її смак вам подобається, можна збільшити кількість до 1 ч. л.
Додайте кефір кімнатної температури та добре перемішайте.
Половину борошна просійте, додайте туди соду, перекладіть у миску з яблуками. Просійте туди ж те борошно, що залишилось.
Ретельно перемішайте тісто: воно повинно бути як на оладки – так, щоб неспішно сповзало з ложки. Додайте олію, перемішайте ще раз.
Нагрійте сковороду з невеликою кількістю олії, викладіть тісто суцільним товстим шаром або оладками і смажте с обох боків. Спочатку – 3 хвилини під кришкою, потім перегорніть та ще 3 хвилини без кришки.
Якщо прошарувати такі коржі кремом – вийде смачний тортик до чаю, а можна їсти просто з медом або сметаною.
Пухкі булочки з яблуком
Яблука в солодкій яєчній суміші перетворюються на дивовижні булочки. Такий десерт дуже сподобається дітям. Він виходить не тільки смачним, а й корисним.
Знадобляться:
- 2 яблука
- 2 курячі яйця
- 550 г борошна
- 0,5 ч. л. солі
- 3 ст. л. цукру
- 8 г сухих дріжджів
- 2 ст. л. олії
- Для змащення булочок:
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. води
Приберіть серцевину з яблук та наріжте шматками разом зі шкіркою. У блендер покладіть яблука та яйця й перебийте до однорідності.
Окремо змішайте борошно, сіль, дріжджі та цукор. Додайте суміш з яєць та яблук, олію та замісіть м’яке тісто. Прикрийте його чистою серветкою та залиште в теплому місці на одну годину.
Після того як тісто збільшиться у 2–3 рази, змастіть форму для випікання та руки олією. Поділіть тісто на невеликі шматки та сформуйте кульки. Перед випіканням накрийте заготовки рушником на 15 хвилин. Як сплине цей час, поставте в розігріту до 180 ºС духовку форму з булочками та випікайте їх 20–25 хвилин. Поки триває процес, підготуйте суміш з цукру та води для змащування. Готовність випічки перевіряйте сухою дерев’яною шпажкою. Готові булочки дістаньте та змастіть підготовленою цукровою сумішшю.
Раныше ми писали про випічку з малиною та приготування інших солодких страв.
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Читайте також:
Абрикоси на зиму: цікаві рецепти з цукром та без