Рецепти на зиму: маринуємо болгарський перець з часником
Знадобляться:
перець болгарський – 3 кг,
часник – 1 голівка,
цукор – 300 г,
сіль – 3 ст. л. (з гіркою),
соняшникова олія (рафінована) – 150 мл,
відвар (після варіння перцю – 600 мл),
оцет 9 % – 300 мл.
Сорт для маринування краще вибирати м’ясистий – так заготовка буде соковитішою. Для приготування можна використовувати навіть перці з невеликими зіпсованими ділянками, вони просто обрізаються. Перець помити, вирізати плодоніжки з насінням і порізати акуратними смужками. Часник розібрати на зубчики, почистити від лушпиння і порізати скибочками або пелюстками. Закип’ятити воду в підходящій за розміром каструлі, викласти туди перець і проварити 3–4 хвилини. Потім перекласти в іншу ємність, влити відвар від перцю, всипати сіль і цукор, додати олію і часник, перемішати.
фото russianfood.com
Поставити на вогонь і варити в маринаді після закипання 6 хвилин, помішуючи. Дуже важливо не переварити перець, він повинен стати м’яким, але не втратити форму. За хвилину до закінчення приготування влити оцет, дати знову закипіти і прибрати каструлю з вогню. Розкласти перець у заздалегідь стерилізовані банки, закатати, перевернути, укутати і дати їм охолонути. Зберігати в темному місці. З такої кількості перцю повинно вийти 3 банки по 1 л і 3 банки по 0,5 л.
Читайте також Східна страва: готуємо долму з індичкою