Рецепти консервації: маринуємо болгарський перець із зеленню
Знадобляться:
болгарський перець червоний – 2,5 кг,
часник – 1 голівка,
зелень петрушки – 1 пучок (невеликий),
цукор – ½ склянки,
сіль – 1 ст. л.,
оцет – 1/3 склянки,
соняшникова олія – ½ склянки,
лавровий лист – 2 шт.,
перець чорний горошком – 8–10 шт.,
перець гострий чилі – 1/3 стручка або за смаком.
Перець помити і почистити від насіння, розрізати на невеликі шматочки (неширокі смужки), які буде зручно складати в банку. Почистити часник, розділити на зубчики і порізати дрібними кубиками. Петрушку помити і дрібно порізати. У каструлю (розміром не менше 5 л) налити воду, довести її до кипіння. Влити олію, всипати цукор і сіль, додати лавровий лист і чорний перець горошком, розмішати.
Читайте також Заготовки на зиму: закриваємо овочевий соус з перцю і помідорів
Влити оцет і, як тільки знову закипить, викласти болгарський перець, перемішати, щоб він повністю був у маринаді. Потім додати петрушку і часник, порізаний кільцями перець чилі. Накрити кришкою, зменшити вогонь і варити 15–20 хвилин, періодично перемішуючи. Потім прибрати з вогню і викласти перець у заздалегідь простерилізовані банки, зверху залити маринадом разом з горошинами перцю і зеленню з часником. Банки закатати, перевернути, укутати і дати їм охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.