Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рецепт дня: готуємо сирний суп з грибами і куркою

16.10.2020 17:00
Фото: iamcook.ru
Фото: iamcook.ru
Такий супчик сподобається навіть тим, хто не дуже любить перші страви. Ситний, ароматний, наваристий, він готується доволі легко і з’їдається дуже швидко.

Знадобляться:

куряче стегенце – 1 шт.,

шампіньйони (великі) – 3 шт.,

морква (невелика) – 1 шт.,

цибуля ріпчаста – 1 шт.,

картопля – 2–3 шт.,

сирок плавлений – 100 г,

часник – 1 зубчик,

зелена цибуля – кілька пір’їн,

зелень свіжа – за бажанням,

сіль, чорний мелений перець – за смаком,

соняшникова олія – для смаження.

Овочі почистити. Картоплю порізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. Стегенце помити, залити водою і поставити варитися. Коли вода закипить, трохи посолити її і варити бульйон протягом 20 хвилин до готовності м’яса, знімаючи пінку шумівкою. Гриби порізати кубиками, обсмажити на олії хвилин 7, потім додати моркву та цибулю і готувати разом ще хвилин 10. Коли куряче м’ясо буде готовим, вийняти його і порізати на шматочки, а в бульйон покласти порізану картоплю і варити хвилин 10–15. Плавлений сир порізати кубиками, часник пропустити через прес. Коли картопля звариться, додати в готовий бульйон засмажку з грибами, порізаний плавлений сир, шматочки курки і подрібнений часник, перемішати, щоб плавлений сир розчинився, посолити і поперчити за смаком, варити ще 3–4 хвилини, вимкнути вогонь і дати настоятися супу під кришкою. Подаючи страву на стіл, посипати порізаною зеленою цибулею і зеленню. Також можна додати хлібні грінки.

Спробуйте також: Рецепт дня: гороховий суп з копченими свинячими реберцями 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися