Рецепт дня: готуємо пишний кекс на сметані з цукатами
Знадобляться:
яйце – 2 шт.,
цукор – 1 склянка,
ванільний цукор – 1 ч. л.,
сметана (жирна, не менше 20 %) – 1 склянка,
борошно – 1,5 склянки,
вершкове масло – 50 г,
розпушувач – 1 ч. л.,
цукати різнокольорові – 150 г,
цукрова пудра – для прикраси.
У мисці збити яйця з цукром у піну, додати сметану, знову збити вінчиком. Потім додати просіяне борошно, розпушувач і знову перемішати – має вийти схоже на густу сметану тісто. Всипати в нього цукати, перемішати лопаткою або ложкою.
Змазати підходящу за розміром форму для запікання вершковим маслом, викласти туди тісто. Поставити форму з тістом у розігріту до 180 градусів духовку на 20–25 хвилин, кекс повинен піднятися і підрум’янитися. Перш ніж дістати його з форми, дати випічці трохи охолонути.
Перед подачею на стіл можна посипати кекс цукровою пудрою і прикрасити за своїм бажанням.