Рецепт дня: готуємо ніжний бісквітний рулет з яблучним варенням
Знадобляться:
яйце – 5 шт.,
цукор – 1 склянка,
борошно – 1 склянка,
яблучне варення або джем – 5 ст. л.,
цукрова пудра – за бажанням.
Яйця збити разом з цукром до пишної світлої маси, всипати просіяне борошно і як слід перемішати – за консистенцією тісто має бути схожим на густу сметану. Застелити деко пергаментом і вилити на нього тісто, розрівняти, щоб корж добре і рівномірно пропікся. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати протягом 15–20 хвилин до золотистої скоринки.
Готовність бісквіта перевірити зубочисткою або дерев’яною паличкою. Якщо бісквіт готовий, дістати його з духовки і відразу ж, у гарячому вигляді, намазати варенням і згорнути в рулет, відокремивши акуратно від пергаменту. Дати охолонути і просочитися. Подаючи на стіл, рулет можна зверху теж намазати варенням або посипати цукровою пудрою.
Читайте також Десерт нашвидкуруч: готуємо торт з листкового тіста зі згущеним молоком
Що приготувати з калини: шість нестандартних рецептів
Готуємо до чаю сирно-ягідний рулет з лаваша
Страви з овочевими консервами: готуємо з квасолею, горошком і кукурудзою
Зустрінемо Новий рік смачно: десерти з морозивом до святкового столу