Рецепт дня: готуємо легкі цибулеві коржі на газованій воді
Знадобляться:
борошно – 300–400 г,
вода мінеральна газована – 180 мл,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
олія – 3 ст. л.,
дріжджі сухі – 1 ч. л.,
сіль – 1 ч. л.,
цукор – 1 ст. л.,
кунжут (за бажанням) – 2 ст. л.
Цибулю почистити, подрібнити блендером або будь-яким зручним способом – в ідеалі повинно вийти цибульне пюре. Приготувати тісто: просіяти борошно, додати до нього дріжджі, цукор, сіль, олію і теплу мінеральну воду, подрібнену цибулю і ретельно перемішати спочатку ложкою, потім викласти на присипаний борошном стіл і вимісити руками. Скачати в кулю, накрити плівкою або мискою і залишити на 30 хвилин. Потім змастити руки олією, щоб тісто не прилипало, розкачати його і розділити на 4 частини, кожну частину розкачати в корж.
Викласти коржі на пергаментний папір, накрити рушником і дати полежати хвилин 10–20. Потім кожний корж змастити сумішшю олії і води (1:1), проткнути виделкою і посипати за бажанням кунжутом. Поставити деко з коржиками в розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 30–40. Подавати на стіл можна як гарячими, так і остиглими.
Готуємо в піст: селянський суп з квасолею
Різдвяний піст 2024 в Україні: коли почнеться, меню та перелік заборон
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Пісні страви з грибами: три рецепти на різні випадки