Рецепт дня: готуємо гуляш з курячих сердечок
Знадобляться:
сердечка курячі – 400 г,
ріпчаста цибуля – 1 шт.,
морква – 1 шт.,
соняшникова олія – 2 ст.л.,
сметана – 100 г,
бульйон – 1 склянка,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
томатна паста – 1,5 ст. л.,
борошно – 2 ст. л.,
зелень свіжа – за смаком.
Сердечка промити, перекласти в каструлю, залити гарячою водою, дати закипіти і проварити після закипання 1 хвилину. Потім перший каламутний бульйон злити, знову залити свіжою гарячою водою і відварити протягом 30 хвилин уже до готовності сердечок. Моркву і цибулю почистити, моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. Обсмажити овочі на соняшниковій олії до м’якості. Готовий бульйон процідити через сито в підходящу за розміром ємність, посолити за смаком, всипати борошно, сметану і розмішати, щоб не було грудочок. У сковорідку до овочів додати томатну пасту, відварені готові сердечка, розмішати, влити бульйон зі сметаною і борошном, знову перемішати і поставити на плиту на маленький вогонь, накривши кришкою. Тушкувати сердечка хвилин 5–7. Потім посипати порізаною зеленню і, як тільки гуляш загусне, прибрати з вогню. Подавати на стіл можна як самостійну страву, так і з будь-яким гарніром. Дуже смачно буде з рисом або картопляним пюре.
Спробуйте також: Кухня народів світу: готуємо гуляш по-угорському