Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рецепт дня: готуємо гуляш з курячих сердечок

20.10.2020 18:26
Фото: iamcook.ru
Фото: iamcook.ru
Цікавий варіант приготування гуляшу, де замість м’яса використовуються субпродукти. Виходить дуже смачно і ситно.

Знадобляться:

сердечка курячі – 400 г,

ріпчаста цибуля – 1 шт.,

морква – 1 шт.,

соняшникова олія – 2 ст.л.,

сметана – 100 г,

бульйон – 1 склянка,

сіль, чорний мелений перець – за смаком,

томатна паста – 1,5 ст. л.,

борошно – 2 ст. л.,

зелень свіжа – за смаком.

Сердечка промити, перекласти в каструлю, залити гарячою водою, дати закипіти і проварити після закипання 1 хвилину. Потім перший каламутний бульйон злити, знову залити свіжою гарячою водою і відварити протягом 30 хвилин уже до готовності сердечок. Моркву і цибулю почистити, моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. Обсмажити овочі на соняшниковій олії до м’якості. Готовий бульйон процідити через сито в підходящу за розміром ємність, посолити за смаком, всипати борошно, сметану і розмішати, щоб не було грудочок. У сковорідку до овочів додати томатну пасту, відварені готові сердечка, розмішати, влити бульйон зі сметаною і борошном, знову перемішати і поставити на плиту на маленький вогонь, накривши кришкою. Тушкувати сердечка хвилин 5–7. Потім посипати порізаною зеленню і, як тільки гуляш загусне, прибрати з вогню. Подавати на стіл можна як самостійну страву, так і з будь-яким гарніром. Дуже смачно буде з рисом або картопляним пюре.

Спробуйте також: Кухня народів світу: готуємо гуляш по-угорському

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися