Рецепт дня: готуємо бастурму з курячої грудки
Знадобляться:
філе куряче – 500 г,
часник (сухий) – 0,5 ч. л.,
хмелі-сунелі – 1/3 ч. л.,
коріандр – ½ ч. л.,
паприка мелена – 0,5 ч. л.,
сіль – 3 ст. л.
Філе промити, видалити зайвий жир, плівку, обсушити паперовим рушником. Приготувати контейнер, де буде засолюватись грудка: на дно насипати ложку солі, покласти філе, зверху засипати сіллю, що залишилася. Поставити грудку на 12 годин у холодильник. Як сплине час, грудка пустить сік, його треба злити, а грудку промити під проточною водою і обсушити паперовим рушником. Потім ретельно посипати грудку спеціями, щільно загорнути в марлю і покласти в холодильник ще на 12 годин. Через зазначений час зняти марлю, перев’язати м’ясо ниткою або мотузкою та повісити в місце, яке добре провітрюється, на 2–4 доби. Стежити, щоб на м’ясо не потрапляли прямі сонячні промені. Чим довше в’ялиться бастурма, тим щільнішою вона виходить.