Рецепт дня: готуємо банановий рулет з горіхами
Знадобляться для крему:
молоко – 2 склянки,
масло вершкове – 250 г,
борошно – 3 ст. л.,
цукор – 100 г;
для тіста:
яйця – 4 шт.,
борошно – ½ склянки,
цукор – 100 г,
ванілін – за смаком;
для прикраси:
банан – 1 шт.,
волоські горіхи, тертий шоколад.
Спочатку приготувати крем: змішати молоко, борошно, цукор і поставити все це на повільний вогонь варитися до загустіння, безперервно помішуючи, щоб не пригоріло і не було грудочок. Остудити і у злегка розм’якшене вершкове масло вливати невеликими порціями готовий крем, весь час помішуючи, і збити потім усе разом до однорідної маси. Приготувати тісто. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з цукром у піну. Білки теж збити і акуратно, потрошку, ввести в них збиті жовтки, борошно та трохи ваніліну. І це треба робити швидко, аби тісто не осіло.
У форму покласти пергаментний папір, вилити тісто, розрівняти його по поверхні і поставити потім у розігріту до 200 градусів духовку. Випікати треба приблизно 10–15 хвилин, щоб не пересушити. На вологий рушник викласти готовий бісквіт, папером вгору, і прикрити рушником (на хвилину). Потім зняти папір і промазати половиною крему. Банан почистити і нарізати шматочками, викласти поверх крему.
За допомогою рушника згорнути рулет. Змастити його зверху і по боках другою половиною крему і прикрасити подрібненими волоськими горіхами і тертим шоколадом.
Читайте також Рецепт дня: готуємо рубані котлети з індички з грибами
Що приготувати з калини: шість нестандартних рецептів
Готуємо до чаю сирно-ягідний рулет з лаваша
Страви з овочевими консервами: готуємо з квасолею, горошком і кукурудзою
Зустрінемо Новий рік смачно: десерти з морозивом до святкового столу