Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Рецепт дня: гороховий суп з копченими свинячими реберцями

13.10.2020 18:00
Фото: iamcook.ru
Фото: iamcook.ru
Як перетворити гороховий суп на найсмачнішу першу страву? Звичайно ж, додавши в нього ароматні копчені реберця – саме вони надають простому, здавалося б, супу пікантного смаку і аромату.

Знадобляться:

горох – 1–1,5 склянки,

копчені свинячі ребра – 0,5 кг,

картопля – 3 шт.,

цибуля ріпчаста – 1 шт.,

морква (невелика) – 1 шт.,

корінь селери (свіжий або сушений) – за смаком,

соняшникова олія – для смаження,

вода – 2–2,5 л,

сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Горох потрібно попередньо замочити на кілька годин, можна на ніч – так він звариться швидше. Овочі почистити. Картоплю порізати кубиками, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Набухлий горох промити, потім залити холодною водою, поставити на вогонь і дати закипіти. Розрізати цілі реберця на порційні шматочки і додати до гороху, туди ж покласти корінь селери. Накрити кришкою і варити бульйон на невеликому вогні до готовності гороху. Потім додати порізану картоплю. Поки картопля вариться, розігріти в сковороді олію і обсмажити на ній моркву та цибулю до м’якості. Перекласти готову овочеву засмажку в суп, посолити і поперчити за смаком і варити ще хвилин 10, до готовності картоплі. Потім прибрати з вогню і дати трохи настоятися страві, не знімаючи кришку. Подаючи суп на стіл, за бажанням можна посипати зеленню.

Спробуйте також: Кухня народів світу: готуємо грузинську страву чанахи 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися