Рецепт дня: гороховий суп з копченими свинячими реберцями
Знадобляться:
горох – 1–1,5 склянки,
копчені свинячі ребра – 0,5 кг,
картопля – 3 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква (невелика) – 1 шт.,
корінь селери (свіжий або сушений) – за смаком,
соняшникова олія – для смаження,
вода – 2–2,5 л,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Горох потрібно попередньо замочити на кілька годин, можна на ніч – так він звариться швидше. Овочі почистити. Картоплю порізати кубиками, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Набухлий горох промити, потім залити холодною водою, поставити на вогонь і дати закипіти. Розрізати цілі реберця на порційні шматочки і додати до гороху, туди ж покласти корінь селери. Накрити кришкою і варити бульйон на невеликому вогні до готовності гороху. Потім додати порізану картоплю. Поки картопля вариться, розігріти в сковороді олію і обсмажити на ній моркву та цибулю до м’якості. Перекласти готову овочеву засмажку в суп, посолити і поперчити за смаком і варити ще хвилин 10, до готовності картоплі. Потім прибрати з вогню і дати трохи настоятися страві, не знімаючи кришку. Подаючи суп на стіл, за бажанням можна посипати зеленню.
Спробуйте також: Кухня народів світу: готуємо грузинську страву чанахи
Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак
Зелений борщ: класичний рецепт та варіації на тему
Готуємо із залишків гороху: традиційні українські оладки-горохляники
Тушонка з «гуманітарки»: готуємо борщ «археологічний»