Потрібно купити м'ясо: де і як це зробити
PromoМ'ясо — цінний продукт в раціоні людини. У ньому міститься велика кількість білка, що складається з незамінних амінокислот, вкрай необхідних організму. Крім того, м'ясо є джерелом вітамінів групи В, заліза, цинку і фосфору. Нарешті, воно просто смачне, з нього можна приготувати величезну кількість страв. Ось тільки де і як його краще купувати?
М'ясо з ринку: плюси та недоліки
На ринку м'ясна продукція продається з прилавка на вагу. Основними перевагами покупки тут є:
- Вільний огляд товару. Вагове м'ясо можна роздивитися, перевірити на пружність, оцінити свіжість по запаху.
- Можливість придбати фермерську продукцію. Частина м'яса продається місцевими фермерами, які ведуть домашнє господарство і вирощують тварин, не використовуючи корми, що погіршують якість продукту.
- Живе спілкування з продавцем. Багато людей звикли купувати продукт в однієї людини, довіряючи її репутації.
Негативних моментів теж знайдеться чимало:
- Це негігієнічно. Неупаковане м'ясо контактує з навколишнім середовищем. Продавці можуть не дотримуватися елементарних правил продажу, що призводить до отруєння та інших негативних наслідків.
- Немає гарантії ветеринарного контролю. Найчастіше в лабораторії перевіряють тільки окремі туші. Сертифікатів та документів у продавців на ринку може і зовсім не бути.
- Неправильна рубка. Розроблення м'яса не завжди здійснюється професіоналами, торговці на ринку часто обходяться своїми силами. В одному шматку можуть бути присутніми різні за цінністю частини туші, а значить, коштувати він повинен дешевше.
- Неналежне зберігання. Простій людині складно зрозуміти, яке м'ясо перед ним: свіже чи те, що пролежало не один день та було заморожене. І цим користуються непорядні продавці.
Висновок: купувати м'ясну продукцію на ринку можна, але з обережністю, звертаючи увагу на всі дрібниці.
М'ясо з супермаркетів та спеціалізованих магазинів
Купуючи м'ясо в магазині, споживач ризикує набагато менше. Частина продукції тут реалізується вже в ретельно обробленому та упакованому вигляді, що виключає її контакт з навколишнім середовищем. Хоча, упакувавши товар заздалегідь, можна замаскувати не зовсім свіже та навіть вміло «відреставроване» м'ясо. Вибираючи такий продукт, слід звертати увагу на його зовнішній вигляд, дату фасування та кінцевої реалізації.
Якщо є можливість, краще купити той же вид м'яса, але на вагу. Так ви точно будете бачити, що отримуєте. У супермаркетах і спеціалізованих магазинах більш ретельно стежать за якістю продукції, тут є сертифікати відповідності. Товар, термін придатності якого вийшов, вилучають з продажу та утилізують.
Істотним недоліком покупки м'ясної продукції в звичайних магазинах є обмежений асортимент. Ні, ви напевно придбаєте тут свинячу вирізку або курячі стегна. Однак якщо вам захочеться приготувати яловичину за вишуканим рецептом, ви можете не знайти підходящий шматок.
Купівля онлайн
Відмовлятися від ідеї побалувати себе і близьких не варто. Купити яловичину можна в онлайн-супермаркеті — потрібний шматок і в кращому вигляді. Щоб вибрати, відправити в кошик, оформити замовлення, вам доведеться витратити всього кілька хвилин. Його зберуть, ретельно упакують в пакет і термосумку і доставлять протягом 90 хвилин.
Ви приймаєте товар, переконуєтесь в його якості та свіжості, потім оплачуєте. Ніяких прострочень, тривалих пошуків і втрати часу. Все швидко, зручно і з гарантією!
Ціни — точно не вищі, а найчастіше — нижчі, ніж в звичайних супермаркетах. Товар, у якого закінчується термін придатності, можна придбати ще дешевше. Для зареєстрованих користувачів є бонусна програма, яка робить покупки ще більш вигідними.
В асортименті є не тільки яловичина, але й інші види м'ясної продукції. Балувати себе і готувати кулінарні шедеври можна хоч кожен день. Спробуйте зробити замовлення, і ви самі переконаєтеся, що це набагато зручніше, ніж здійснювати покупки офлайн.