Пісне меню: готуємо ситний селянський суп з квасолею
Знадобляться:
квасоля – 300–400 г,
рис – 1/4 склянки,
картопля – 2 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1–2 шт.,
борошно пшеничне – 1 ст. л.,
олія соняшникова – для смаження,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелень свіжа – за бажанням, вода – 3 л.
Квасолю промити, залити холодною водою і заздалегідь залишити на кілька годин (можна на ніч). Потім відварити її до готовності протягом приблизно однієї години. Картоплю почистити і порізати невеликими кубиками. Цибулю і моркву почистити, цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці або порізати соломкою. Рис промити прохолодною водою.
В окремій каструлі закип’ятити воду, додати туди відварну квасолю, довести до кипіння. Потім викласти картоплю, рис, половину моркви і цибулі та варити приблизно 15–20 хвилин. Розігріти сковороду, налити олію і обсмажити на ній другу частину моркви і цибулі до золотистого кольору, помішуючи, на середньому вогні 4–6 хвилин.
Читайте також Страва на вечерю: як приготувати смачні гречані котлетки з картоплею
Додати борошно до овочів на сковороді, перемішати і обсмажити ще 1 хвилину. Потім готову засмажку вкинути в суп, посолити і поперчити за смаком і варити суп з рисом, квасолею і овочами ще 5–10 хвилин. У готовий суп додати за бажанням дрібно порізану зелень, дати настоятися кілька хвилин і можна подавати на стіл.
Готуємо в піст: селянський суп з квасолею
Різдвяний піст 2024 в Україні: коли почнеться, меню та перелік заборон
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Холодні супи для спекотного літа: чотири рецепти з різних куточків світу