Пісне меню: готуємо котлетки з капусти
Знадобляться:
капуста білокачанна – 500 г (половина невеликої головки),
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
яйця – 2 шт.,
борошно – приблизно 5 ст. л.,
томатна паста – 1 ч. л.,
вода – 150 мл,
сіль, перець чорний мелений – за смаком,
зелень суха – за смаком,
олія соняшникова – для смаження,
сметана для подачі (за бажанням) – за смаком.
Половину капустини натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. У велику миску викласти натерту капусту, до неї додати порізану цибулю, вбити яйця і додати трохи сушеної зелені, посолити і поперчити за смаком. Як слід усе перемішати, додати борошно і знову перемішати. З отриманої маси зліпити котлети, обваляти їх у борошні. На сковороді розігріти трохи соняшникової олії і викласти туди котлети. Смажити з обох боків до золотистої скоринки.
Готові котлети перекласти у невелику каструлю. У 150 мл води розвести томатну пасту, додати сіль і ретельно перемішати. Вилити отриманий томатний соус у каструлю до котлет, накрити кришкою і тушкувати на дуже маленькому вогні, поки не випарується вся рідина. Готові котлети можна подавати на стіл.
Читайте також Смачна страва: пиріг-запіканка з тертої картоплі із сиром і часником