Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Пісне меню: готуємо котлетки з капусти

03.02.2021 18:03
фото russianfood.com
фото russianfood.com
Капустяні котлети можна використовувати як окрему страву або як гарнір до м’яса.

Знадобляться:
капуста білокачанна – 500 г (половина невеликої головки),
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
яйця – 2 шт.,
борошно – приблизно 5 ст. л.,
томатна паста – 1 ч. л.,
вода – 150 мл,
сіль, перець чорний мелений – за смаком,
зелень суха – за смаком,
олія соняшникова – для смаження,
сметана для подачі (за бажанням) – за смаком.

Половину капустини натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. У велику миску викласти натерту капусту, до неї додати порізану цибулю, вбити яйця і додати трохи сушеної зелені, посолити і поперчити за смаком. Як слід усе перемішати, додати борошно і знову перемішати. З отриманої маси зліпити котлети, обваляти їх у борошні. На сковороді розігріти трохи соняшникової олії і викласти туди котлети. Смажити з обох боків до золотистої скоринки.

Готові котлети перекласти у невелику каструлю. У 150 мл води розвести томатну пасту, додати сіль і ретельно перемішати. Вилити отриманий томатний соус у каструлю до котлет, накрити кришкою і тушкувати на дуже маленькому вогні, поки не випарується вся рідина. Готові котлети можна подавати на стіл.

Читайте також Смачна страва: пиріг-запіканка з тертої картоплі із сиром і часником

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися