Печиво «Валентинки» – чудовий рецепт солодкої випічки
Знадобляться:
борошно пшеничне – 500 г,
масло вершкове – 150 г,
цукор – 1 склянка,
сіль – 5 г,
розпушувач тіста – 1 ч. л.,
яйце куряче (в тісто) – 3 шт.,
ванілін (порошок) – 1 пачка,
цукрова пудра – 100 г,
сік лимонний – 1 ст. л.,
вишневий джем – 4 ст. л.,
крохмаль картопляний – 1 ч. л.,
білок яєчний – для глазурі.
Холодне вершкове масло подрібнити і збити з цукром, додати сіль, яйця, ванілін. Висипати частинами просіяне борошно і розпушувач, замісити еластичне однорідне тісто. Готове тісто загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник приблизно на 30–40 хвилин. Потім дістати його, розділити на дві частини. Одну частину розкачати в пласт товщиною 3–5 мм. За допомогою формочки або виїмки вирізати сердечка. Застелити деко пергаментом для випічки, викласти на нього сердечка і змастити зверху збитим білком.
Нагріти джем, щоб він не був таким густим, додати крохмаль. Чайною ложкою викласти джем на середину печива. Розкачати другий пласт, його можна зробити трохи товстішим, вирізати сердечка, а в них вирізати ще дірочки в формі сердечок меншого розміру. Викласти сердечка з дірочками поверх перших сердечок.
Ще рецепт Солодкий пиріг на День святого Валентина – рецепт для закоханих
Поставити деко в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Подаючи печиво на стіл, прикрасити глазур’ю (для приготування змішати збитий білок, цукрову пудру і сік лимона). За бажанням посипати цукровою пудрою.