Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Незвично, але смачно: курячий суп з яблуками

31.10.2020 18:40
Фото: mumolya3.blogspot.com
Фото: mumolya3.blogspot.com
Смак цієї страви оцінять не лише справжні гурмани: він дещо несподіваний, але приємний.

Знадобляться:

курка – 0,5 шт.,

приправа каррі – 1 ч. л.,

лист лавровий – 2 шт.,

цибуля – 1 шт.,

рис – 2 ст. л.,

олія – 2 ст. л.,

горошини чорного перцю – 8 шт.,

зіра – щіпка,

сіль – за смаком,

яблука кислосолодких сортів – 400 г,

сметана – 150 г,

яєчні жовтки – 2 шт.,

нарізаний кріп – 1 ст. л.,

часник – 2 зубчики,

морква – 1 шт.

Курку вимити, покласти в каструлю з 1,5 л води і на сильному вогні довести до кипіння. Зняти піну, додати перець горошком, зменшити вогонь до середнього і варити ще 30 хвилин. За 5–7 хвилин до закінчення варіння бульйон посолити.

Цибулю, моркву і часник очистити. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву – дрібною соломкою, часник подрібнити. Розігріти олію в сковороді і обсмажити на ній цибулю хвилини 4. Додати моркву і часник, готувати, помішуючи, ще 5 хвилин.

Курку вийняти з бульйону, трохи остудити, зняти шкіру. М’якоть нарізати шматочками. Рис промити, покласти в киплячий бульйон і варити 20 хвилин.

Яблука очистити від шкірки і натерти на крупній тертці, видаливши серцевину. Покласти в маленьку каструлю і залити одним ополоником бульйону. Накрити кришкою і варити 5 хвилин.

Покласти в каструлю з бульйоном обсмажені овочі і варити 8 хвилин. Додати яблучну масу, куряче м’ясо, лаврове листя, каррі та зіру. Посолити за смаком і варити ще 5 хвилин.

Збити жовтки зі сметаною, заправити суп і прогріти одну хвилинку, не доводячи до кипіння. Розлити суп по тарілках, посипати кропом і можна подавати на стіл.

Спробуйте також: Сезонна страва: грибні котлети з рисом 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися