Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Настій звіробою для здоров’я: як готувати та як вживати

19.07.2023 18:20
Фото: isdmci.org.ua
Фото: isdmci.org.ua

Настій зіробою  можна використовувати з різною метою. Він має протизапальні властивості і може бути корисним при запаленнях слизових оболонок, включно із запаленням дихальних шляхів і захворюванням шлунка та кишечника. Звіробій також відомий своїми антидепресивними властивостями. Він допомагає підвищити настрій та знизити симптоми депресії.

Настій – це один з найпоширеніших способів використання звіробою. Для його приготування потрібно взяти 1–2 чайні ложки сухих звіробійних трав і залити їх склянкою окропу (200 мл) кип’яченої води. Зверху посипати рослинну сировину цукровим піском. Потім закрити посуд кришкою і залишити настоюватися протягом 15–20 хвилин. Після цього настій слід процідити і можна вживати.

Для внутрішнього застосування рекомендується приймати настій звіробою 2–3 рази на день за 30 хвилин до їди. Дозування залежить від віку та індивідуальних особливостей кожної людини. Зазвичай рекомендується починати з невеликої дози і поступово її збільшувати.

Пам’ятайте: перед початком використання звіробою для медичного призначення рекомендується проконсультуватися з лікарем  – він зможе дати індивідуальні рекомендації щодо дозування та тривалості застосування звіробою у вашому конкретному випадку.

Раніше ми писали також про народний засіб при бронхіті – чай із суницею.

Більше корисних порад та рецептів ви знайдете в розділі Корисно на нашому сайті.

Автор:
Інна Можейко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися