Маринуємо кабачки
Мариновані кабачки миттєвого поїдання
фото pojrem.ru
Знадобляться:
кабачки – 500 г,
сіль – 1,5 ч. л.;
для маринаду:
олія соняшникова або оливкова – 70 г,
оцет (9 %) – 2 ст. л.,
мед або цукор – 2 ст. л.,
часник – 5–6 зубчиків,
чорний мелений перець – за смаком,
кріп – кілька гілочок.
Кабачки помити і зрізати шкірку (у молодих кабачків можна її залишити). Нарізати кабачки овочерізкою вздовж тонкими смужками або, якщо немає такої овочерізки, то тоді нарізати ножем якомога тонше, можна просто кружальцями, але дуже-дуже тонко, у цьому весь смак. Приготувати маринад: часник покришити, змішати з олією, медом (якщо він густий, розтопити або на водяній бані, або в мікрохвильовці), оцтом, перцем і дрібно порізаною зеленню. Усе перемішати. З кабачків злити рідину, віджати їх руками, потім залити маринадом, перемішати. Прибрати в холодильник на 2–3 години, а потім подавати до столу.
Мариновані кабачки гострі
фото povar.ru
Знадобляться (на 3-літрову банку):
кабачки (середні) – 3–4 шт.,
листки смородини – 3 шт.,
листки хрону – 3 шт.,
листки вишні – 6 шт.,
суцвіття кропу – 3 шт.,
зелень петрушки – 3 гілочки,
часник – 12 зубчиків,
перець чорний горошком – 18 шт.,
перець духмяний – 6 шт.;
для маринаду:
оцет (9 %) – 100 мл,
цукор – 4 ст. л.,
сіль – 1,5 ст. л.,
вода.
Кабачки помити та порізати кружальцями товщиною приблизно 1–1,5 см. На дно підготовленої банки викласти листя і спеції, потім розкласти зверху щільно кільця кабачків, залити доверху холодною водою, потім вилити її у каструлю. Додати інгредієнти для маринаду у воду, довести до кипіння, потім трохи охолодити й залити маринадом кабачки. Поставити банку у велику каструлю, налити туди воду, довести до кипіння і стерилізувати банку 10–15 хвилин, до моменту, коли кабачки змінять колір. Потім закатати стерилізованими кришками, поставити банки догори дном і вкрити покривалом. Приготувати такі кабачки можна і в літрових, і в півторалітрових банках, розділивши кількість спецій відповідно до об’єму банок.
Солодкі мариновані кабачки з морквою в олії
фото povar.ru
Знадобляться:
кабачки – 3 кг,
морква (велика) – 2 шт.,
часник – 2 голівки,
ріпчаста цибуля – 1–2 шт.,
олія – 1–1,5 склянки,
оцет (9 %) – 0,5 склянки,
кріп, петрушка – по 50 г,
цукор – 1 склянка,
сіль – 2 ст. л.,
чорний мелений перець – 1 ч. л.
Кабачки помити, порізати довгими брусочками, моркву помити й порізати кружальцями або натерти на грубій тертці, цибулю порізати, часник і помиту зелень подрібнити, викласти все в одну велику ємність і перемішати. Зробити заливку: змішати олію, оцет, сіль, цукор і мелений перець, залити цією сумішшю овочі, залишити на декілька годин. Потім розкласти все по чистих банках (краще брати 700-грамові), накрити кришками (але поки що не закатувати) і стерилізувати хвилин 20–25. Потім закатати, накрити зверху ковдрою і залишити до охолодження.
Кабачки мариновані з болгарським перцем у томаті
фото twitter.com
Знадобляться:
кабачки – 3–4 кг,
болгарський перець – 1 кг,
часник – 300 г,
томатний сік – 1 л,
олія – 1 склянка,
оцет (6 %) – 100 мл,
сіль – 2–2,5 ст. л.,
цукор – 3 ст. л.,
чорний мелений перець – 1 ч. л.
Перець помити, очистити від насіння та порізати смужками. Кабачки помити, порізати кубиками, часник почистити й порізати тонкими пластинками. Спочатку треба тушкувати кабачки та болгарський перець в олії до м’якості, приблизно хвилин 15. Потім додати до них томатний сік, оцет, сіль і цукор, перемішати і проварити близько півгодини. Після цього додати спеції і часник і проварити ще хвилин 7–10. Розкласти в заздалегідь простерилізовані банки, закатати, перевернути, укутати, дати охолонути.
Неймовірні кабачки: рецепти страв, які ніколи не набриднуть
Готуємо мариновану цибулю: корисну закуску в сезон застуд
Кабачки з апельсином: готуємо неймовірно смачне варення
Кабачки-«перевертні»: 5 рецептів страв, в яких ви ніколи не вгадаєте головний інгредієнт