Лопух для волосся: скільки зберігати сировину й готові засоби
Подрібнений корінь можна зберігати після якісного просушування до двох років, якщо тримати його в картонних коробках (паперових пакетах) і регулярно перебирати задля уникнення появи вогкості та цвілі.
Відвар з нього готують так: 2 ст. л. залити склянкою кип’яченої води й томити на маленькому вогні, не доводячи до кипіння, протягом 10–15 хвилин, потім процідити, охолодити й використовувати теплим.
Готовий засіб для волосся можна зберігати в холодильнику не більше ніж 2–3 дні. Перед застосуванням підігріти, у жодному разі не використовувати відвар в холодному вигляді.
Для приготування соку корені слід промити холодною водою, відразу ж натерти на тертушці й віджати сік. Робити це слід швидко, тому що натертий корінь миттєво окислюється на повітрі і темніє.
Але можна цей сік законсервувати, заливши спиртом або коньяком (1:1). Тримати його слід у холодильнику, тоді він може зберігатися до 2–3 років. Перед втиранням у шкіру голови засіб потрібно розвести водою (1:1).
Зимове меню: які продукти обрати для сніданків та рецепти страв
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Кропива звичайна: готуємо корисні страви та засоби для здоров'я шкіри та волосся
SMAS чи RF-ліфтинг: порівнюємо процедури
Promo