Літні десерти: ароматний брауні з малиною
Знадобляться:
малина – 300 г,
борошно – 160 г,
яйце – 3 шт.,
вершкове масло – 130 г,
шоколад чорний – 180 г (+45 г для заливки зверху),
цукор – 120 г (+1 ст. л. у малину),
крохмаль – 1 ст. л.,
розпушувач – 1 ч. л.,
сіль – 1 щіпка.
Чорний шоколад розтопити на водяній бані, додати розм’якшене вершкове масло і перемішати все в однорідну масу. Малину перебрати, викласти в миску, посипати цукром і крохмалем. У іншій мисці збити яйця з цукром і дрібкою солі, додати туди масляно-шоколадну суміш і ретельно все перемішати. В отриману масу просіяти борошно разом з розпушувачем і замісити однорідне тісто. Форму для випікання застелити пергаментом. Викласти на нього половину тіста, поверх щільно розкласти половину малини, зверху покрити рештою тіста, розрівняти.
Прикрасити зверху ягодами малини і поставити випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 40–50 хвилин (готовність випікання можна перевірити дерев’яною паличкою або сірником). Готовий брауні дістати з духовки, дати охолонути і порізати на порції. Відкладені шматочки шоколаду розтопити (на водяній бані або в мікрохвильовці) і полити ним брауні зверху. Подаючи випічку на стіл, можна ще прикрасити малиною.
Читайте також Рецепти консервації: варення-желе з червоної порічки