Кухня народів світу: готуємо гуляш по-угорському
Знадобляться:
яловичина (м’якоть) – 1 кг,
картопля – 0,5 кг,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
морква – 1–2 шт.,
помідор – 1–2 шт.,
болгарський перець – 1–2 шт.,
часник – 2–3 зубчики,
вино червоне сухе – 200 мл,
приправи: зіра, барбарис, паприка, чебрець – по 1 ч. л., чорний перець горошком – 8–10 шт.,
сіль – за смаком,
соняшникова олія – для смаження,
зелень (свіжа будь-яка) – кілька гілочок.
М’ясо помити, обсушити і порізати великими шматочками. Картоплю обчистити і порізати середніми кубиками. Часник видавити через прес або подрібнити ножем, ріпчасту цибулю нарізати півкільцями. Моркву почистити і порізати тонкою соломкою, помідори нарізати кубиками, солодкий перець порізати невеликими шматочками. У казані або сотейнику розігріти олію і викласти туди один за одним шматочки яловичини та обсмажувати їх на сильному вогні 5–7 хвилин. Потім додати до м’яса цибулю і часник, перемішати і обсмажувати ще 5 хвилин. Після – додати помідори, перець і моркву. Ще раз перемішати, тушкувати 5–7 хвилин. Всипати приправи – зіру, чорний перець горошком, паприку, чебрець і барбарис, посолити. Перемішати і готувати ще 5 хвилин. Влити вино, перемішати, накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати 15 хвилин, поки з вина не випарується спирт. Потім викласти в казан картоплю, долити води (приблизно 1 склянка), перемішати і довести до кипіння. Накрити кришкою і тушкувати гуляш під кришкою 20–25 хвилин до готовності картоплі. За 5 хвилин до вимкнення вогню додати дрібно порізану зелень.
Спробуйте також: Кухня народів світу: готуємо грузинську страву чанахи