Кролик у духовці, запечений у медово-соєвому соусі
Знадобляться:
кролик – 1 кг,
цибуля – 2 шт.,
мед – 1–2 ст. л.,
соєвий соус – 2 ст. л.,
лимонний сік – 1 ст. л.,
оливкова олія –2 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
майоран – щіпка,
імбир (сушений) – щіпка.
Кролика, якщо є потреба, вимочити, обсушити, порізати на порційні шматочки. Приготувати маринад: змішати соєвий соус, мед, спеції, оливкову олію і лимонний сік, залити цим маринадом кролика, додати нарізану кільцями цибулю. Можна також злегка посолити за смаком, якщо треба. Витримати м’ясо в маринаді потрібно від 2 до 12 годин, можна залишити на ніч.
Потім перекласти шматочки м’яса разом з маринадом у сотейник або форму для запікання, накрити фольгою і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці спочатку 30 хвилин, потім зменшити температуру до 180 градусів і готувати ще годину. Хвилин за 10 до закінчення приготування прибрати фольгу, полити м’ясо соком і дати зарум’янитися. Подавати на стіл можна з будь-яким гарніром або овочами.
Читайте також Кролик, тушкований з грибами в сметані
Центр Харкова почали прикрашати до Нового року та Різдва (фото)
Різдвяний концерт Харківщини: «Слобідський край» знову об’єднує таланти з області
Вареники із сиром: готуємо головну страву української Масниці
До дітей працівників агрофірми «Киселі» завітав Святий Миколай