Котлети з рису та картоплі з грибним соусом: готуємо із залишків
Добра господиня нічого не викидає, в неї все йде в хід. Якщо у вас з учора є залишки готових рису або картоплі – використайте їх для приготування смачної вечері.
А якщо ви ще маєте гриби, яких восени багато хто запас вдосталь, – то у вас вийде справжня святкова страва.
Знадобляться:
рис – 200 г
картопля – 2 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
яйце куряче – 1 шт.
морква – 1 шт.
орегано – ½ ч. л.
сіль – ½ ч. л.
перець чорний мелений – щіпка
Для соусу:
вершки – 300 мл
вершкове масло – 1 ст. л.
гриби – 4 шт.
борошно – 1 ст. л.
Візьміть готовий рис та картоплю (відварені). Якщо чогось немає – відваріть, як зазвичай, щоб додати. Картоплю розімніть до консистенції пюре.
Цибулю поріжте маленькими кубиками і обсмажте на невеликій кількості олії до золотистого кольору. Подрібніть на маленьких зубчиках тертушки моркву, викладіть до цибулі. Обсмажте овочі протягом кількох хвилин і потім відправляйте в картопляне пюре. Суміш із картоплі, цибулі та моркви додайте у відварений рис.
У цю масу розбийте яйце, посоліть, додайте чорний мелений перець та орегано. Перемішайте інгредієнти і формуйте невеличкі котлетки.
Обсмажте котлети на помірному вогні у сковороді до рум’яної скоринки з обох боків.
Потім готуйте соус. Наріжте невеликими кубиками заздалегідь оброблені гриби. Окремо обсмажте грибну масу в сковороді з вершковим маслом. Коли гриби віддадуть вологу, можна висипати борошно в сковороду, затим добре перемішайте продукти.
До смажених грибів додайте вершки і готуйте до загуснення приблизно 10 хвилин.
Ця страва дуже хороша заміна м’яса для людей, які хочуть урізноманітнити свій раціон.
Раніше ми писали також про те, як приготувати борщ «археологічний» з тушонки.
А ще ми писали про три найкращих рецепти квашеної капусти.
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Читайте також:
Конкурент котлет: готуємо стейки з капусти!
Коли та як потрібно обрізати хризантеми: як провести правильно останні роботи на клумбі
Куркума: як приготувати напої з природним антибіотиком у сезон застуд
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Як зробити грілку з «гуманітарки»