Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Котлети з рису та картоплі з грибним соусом: готуємо із залишків

17.03.2023 18:21
Фото: olesinrecept.cx.ua
Фото: olesinrecept.cx.ua

Добра господиня нічого не викидає, в неї все йде в хід. Якщо у вас з учора є залишки готових рису або  картоплі – використайте їх для приготування смачної вечері.

А якщо ви ще маєте гриби, яких восени багато хто запас вдосталь, – то у вас вийде справжня святкова страва.

Знадобляться: 

 рис – 200 г
 картопля – 2 шт.
 цибуля ріпчаста – 1 шт.
 яйце куряче – 1 шт.
 морква – 1 шт.
 орегано – ½ ч. л.
 сіль – ½ ч. л.
 перець чорний мелений – щіпка

Для соусу: 
вершки – 300 мл
вершкове масло – 1 ст. л.
гриби – 4 шт.
борошно – 1 ст. л.

Візьміть готовий рис  та картоплю (відварені). Якщо чогось немає – відваріть, як зазвичай, щоб додати. Картоплю розімніть до консистенції пюре. 

Цибулю поріжте маленькими кубиками і обсмажте на невеликій кількості олії до золотистого кольору. Подрібніть на маленьких зубчиках тертушки моркву, викладіть до цибулі. Обсмажте овочі протягом кількох хвилин і потім відправляйте в картопляне пюре. Суміш із картоплі, цибулі та моркви додайте у відварений рис.

У цю масу розбийте яйце, посоліть, додайте чорний мелений перець та орегано. Перемішайте інгредієнти і формуйте невеличкі котлетки. 

Обсмажте котлети на помірному вогні у сковороді до рум’яної скоринки з обох боків.

Потім готуйте соус. Наріжте невеликими кубиками заздалегідь оброблені гриби. Окремо обсмажте грибну масу в сковороді з вершковим маслом. Коли гриби віддадуть вологу, можна висипати борошно в сковороду, затим добре перемішайте продукти.

До смажених грибів додайте вершки і готуйте до загуснення приблизно 10 хвилин.

Ця страва дуже хороша заміна м’яса для людей, які хочуть урізноманітнити свій раціон.

Раніше ми писали також про те, як приготувати борщ «археологічний» з тушонки.

А ще ми писали про три найкращих рецепти квашеної капусти.

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися