Конкурент котлет: готуємо стейки з капусти!
Такі котлети дуже легко готуються із звичайнісіньких інгредієнтів, вони дуже смачні і навіть можуть конкурувати з м’ясними котлетами. Запрошую спробувати цю гастрономічну насолоду та здивувати рідних!
Знадобляться:
1 кг капусти
1 цибулина
3-4 зубчики часнику
120 г борошна
80 г манної крупи
петрушка і кріп (за смаком)
сіль і перець (за смаком)
панірувальні сухарі (за смаком)
олія для засмажки
Капусту розріжте на 3-4 частини, вкиньте в киплячу підсолену воду та відваріть 10-15 хвилин, поки вона не стане м’якою. Потім воду злийте, капусту дрібно нашаткуйте і подрібніть у блендері (або пропустіть через кухонний комбайн). Відіжміть капусту, щоб вийшла зайва вода.
Цибулю та часник дрібно наріжте і додайте до капусти. Зелень помийте, підсушіть, дрібненько наріжте й додайте теж до капусти.
Капусту посоліть, поперчіть, додайте борошно та манну крупу. Добре перемішайте і дайте настоятися 5 хвилин.
З отриманої капустяної маси зліпіть котлетки, обваляйте кожну в панірувальних сухарях і обсмажте на розігрітій пательні на олії.
Раніше ми писали також про те, як приготувати борщ «археологічний» з тушонки.
А ще ми писали про три найкращих рецепти квашеної капусти.
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Готуємо в піст: селянський суп з квасолею
Різдвяний піст 2024 в Україні: коли почнеться, меню та перелік заборон
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси