Консервуємо на зиму: яблучне варення з корицею
Знадобляться:
яблука – 1 кг,
цукор – 0,5 кг,
кориця мелена – 1 ст. л.
Яблука помити, порізати акуратними часточками, серцевину з насінням вирізати. Покласти яблука в підхожу за розміром каструлю, засипати цукром і корицею, накрити кришкою і дати постояти при кімнатній температурі кілька годин, можна ніч. Яблука мають пустити сік за цей час. Потім поставити каструлю на вогонь і варити, помішуючи, 10–15 хвилин, за цей час яблука стануть м’якішими і світлішими, але при цьому не повинні розваритися. Таке варення в гарячому вигляді можна закатати в заздалегідь стерилізовані банки, а можна їсти відразу, коли охолоне.
Спробуйте також: Домашнє вино з чорної смородини