Консервуємо на зиму: соус із помідорів і цибулі
Знадобляться:
помідори – 1 кг,
цибуля ріпчаста – 300 г,
гвоздика – 6 шт.,
перець духмяний горошком – 10 шт.,
лавровий лист – 2 шт.,
цукор – 100 г,
сіль – 2 ст. л.,
оцет 9 % – 50 мл,
олія – 5 ст. л.
Помідори помити і бланшувати: зробити зверху надрізи, опустити в киплячу воду. Потім зняти з них шкірку, порізати дольками і скласти в каструлю. Ріпчасту цибулю почистити, порізати чвертькільцями, викласти до помідорів, туди ж покласти духмяний перець, гвоздику і лавровий лист. Всипати цукор і сіль, влити олію і поставити на вогонь. Коли закипить, тушити на слабкому вогні близько 10 хвилин. Розлити в гарячому вигляді по заздалегідь стерилізованих банках, закатати, перевернути й укутати, дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.
Спробуйте також: Сезонна страва: баклажани по-корейському