Консервуємо на зиму: мариновані помідори з часником
Знадобляться:
помідори – 2–3 кг
часник – 3 головки
вода – 1 л
сіль – 1 ст. л. (з верхом)
цукор – 3 ст. л.
оцет (9 %) – 50 мл.
Помідори помити, кожний плід проколоти зубочисткою наскрізь (так вони не полопаються і просочаться ароматом часнику й маринаду). Викласти помідори в чисті стерилізовані банки впереміш із часником. Закип’ятити воду, дати їй трохи охолонути, після чого залити нею помідори, накрити кришками й дати трохи постояти. Потім воду злити каструлю, додати сіль, цукор і оцет, знову закип’ятити, залити гарячим маринадом банки й закатати. Перевернути банки, укутати й залишити охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.
Спробуйте також: Сезонна страва: помідори по-корейському на зиму