Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Консервуємо на зиму: мариновані помідори з часником

10.08.2020 18:15
Фото: 1000.menu
Фото: 1000.menu
Замариновані таким способом помідорчики виходять кисло-солодкими, з легким часниковим присмаком. Вибирати для маринування потрібно помідори кріпенькі, дрібні й солодкі.

Знадобляться:

помідори – 2–3 кг

часник – 3 головки

вода – 1 л

сіль – 1 ст. л. (з верхом)

цукор – 3 ст. л.

оцет (9 %) – 50 мл.


Помідори помити, кожний плід проколоти зубочисткою наскрізь (так вони не полопаються і просочаться ароматом часнику й маринаду). Викласти помідори в чисті стерилізовані банки впереміш із часником. Закип’ятити воду, дати їй трохи охолонути, після чого залити нею помідори, накрити кришками й дати трохи постояти. Потім воду злити  каструлю, додати сіль, цукор і оцет, знову закип’ятити, залити гарячим маринадом банки й закатати. Перевернути банки, укутати й залишити охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.

Спробуйте також: Сезонна страва: помідори по-корейському на зиму 

 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися