Консервуємо на зиму: мариновані помідори «Смакота»
Знадобляться:
помідори – 8–9 кг,
цибуля ріпчаста – 3–4 шт.,
часник – 2 головки,
кріп свіжий – 1 пучок,
перець гострий червоний – 1–2 шт.;
для маринаду:
вода – 3 л,
олія – 150 мл,
оцет 9 % – 1 склянка,
сіль – 3 ст. л.,
цукор – 7 ст. л.,
духмяний перець горошком – 10 шт.,
лавровий лист – 10 шт.
Помідори помити. Кріп помити і дрібно порізати, часник і цибулю почистити, цибулю порізати кільцями. Гострий перець помити і порізати кружальцями. Банки (1 л) і кришки простерилізувати. У кожну банку покласти порівну порізану зелень, шматочок гострого перцю та зубчик часнику, потім влити в кожну банку по 3 ст. л. олії. Укласти помідори, а зверху – по 2 кільця цибулі. Закип’ятити воду, залити цією водою помідори в банках, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин. Потім воду злити в каструлю, додати туди цукор, сіль і спеції, дати знову закипіти, влити оцет, проварити і прибрати з вогню. Залити гарячим маринадом помідори в банках, закатати, перевернути й укутати. Зберігати в темному прохолодному місці.
Читайте також: Готуємо смачну закуску на зиму: сливи з часником