Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Консервація на зиму: маринуємо польські гриби

18.09.2020 18:54
фото povarenok.ru
фото povarenok.ru
У маринуванні грибів одна з головних умов — правильний маринад. Саме він надасть смаку і аромату лісовим грибам.

Знадобляться:
гриби польські – 1 кг,
часник – 5 зубчиків,
гвоздика – 5 шт.,
лавровий лист – 4 шт.,
сіль – 1 ст. л.,
цукор – 1 ст. л.,
соняшникова олія – 50 мл,
вода – 1 л,
оцет 9 % – 50 мл.

Гриби перебрати, очистити від сміття, замочити в теплій воді на 20 хвилин. Потім промити їх, за допомогою м’якої губки зчистити забруднення з капелюшків, якщо таке є, і зрізати з ніжки залишки грибниці. Великі гриби можна порізати на частини, маленькі маринувати цілими.

Залити гриби холодною підсоленою водою (на 1 л води додати 1 ч. л. солі) і варити 5 хвилин після закипання. Перший відвар злити. Гриби промити і знову залити холодною підсоленою водою, довести до кипіння і варити 25–30 хвилин, знімаючи пінку. Потім знову промити гриби і прибрати убік. Приготувати маринад: налити в каструлю 1 л води, всипати сіль, цукор, додати зубчики часнику (великі зубчики можна розрізати навпіл), лавровий лист, гвоздику і поставити на вогонь.

Як тільки вода закипить, влити оцет і перекласти в маринад відварені гриби. Знову довести до кипіння і варити хвилин 5–7. Потім у заздалегідь підготовлені чисті стерилізовані банки розкласти грибочки, залити маринадом майже доверху, залишаючи вільними 5–7 мм, а зверху долити трохи соняшникової олії (можна оливкової). Накрити кришками, дати охолонути 5 хвилин і закатати. Банки перевернути, укутати і залишити так до повного охолодження. Зберігати в темному місці.

Читайте також Рецепти консервації: готуємо грибну солянку з капустою на зиму

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися