Готуємо вдома шоколадне масло — рецепт для ласунів
Знадобляться:
масло вершкове – 200 г,
молоко – 3 ст. л.,
какао-порошок – 2 ст. л.,
цукрова пудра – 2 ст. л.,
гіркий шоколад (чорний) – 30 г.
У невеликій каструльці змішати какао (його попередньо треба просіяти через сито) і цукрову пудру, додати молоко, перемішати і прогріти трохи на вогні, помішуючи, щоб цукрова пудра добре розчинилася. Зробити це можна і в мікрохвильовці, тоді замість каструлі потрібно взяти відповідну за розміром тарілку і включити мікрохвильовку на максимальну потужність буквально на 20 секунд. Потім поламати шматочками в готову суміш гіркий шоколад і знову все розтопити. Якщо готувати в мікрохвильовій печі, то краще робити це в режимі розморожування і перевіряти, щоб шоколад не згорнувся.
Читайте також Топ-5 домашніх соусів до м’ясних і рибних страв
А якщо готувати на плиті, то поставити на водяну баню, щоб не перегріти шоколад. У результаті повинна вийти маса трохи густішою, ніж просто розтоплений шоколад. Попередньо за кілька годин до початку приготування дістати вершкове масло, щоб воно стало м’яким. Додати до нього ще теплу шоколадну масу і як слід перемішати. Якщо є занурювальний блендер – дуже добре, він перемішає все без грудочок, якщо немає – можна скористатися міксером, ложкою або лопаткою. Маса має вийти однорідною, без грудочок.
Читайте також Смачний сніданок: сирна запіканка з яблуком і манкою
Потім перекласти отримане шоколадне масло в підходящий посуд, можна використовувати пластиковий контейнер, і поставити в морозилку для застигання на одну годину. Затим перекласти на блюдце та накрити кришкою або ще одним блюдцем. Ще як варіант – можна викласти масло на фольгу або харчову плівку і загорнути ковбаскою, покласти на деякий час у морозилку, а потім перекласти у холодильник.
Усього виходить приблизно трохи більше 300 г готового шоколадного масла, його можна зберігати в холодильнику протягом 3 днів. Перед тим, як нарізати масло, краще дати трохи зігрітися на столі, щоб воно стало м’яким.