Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Готуємо смачний обід: крем-суп з гарбуза з базиліком

02.12.2020 19:01
фото freepik.com
фото freepik.com
Не знаєте, що приготувати на обід? Тоді швидше записуйте рецепт ніжного, ситного і корисного крем-супу на основі гарбуза.

Знадобляться:
гарбуз – 300 г,
картопля – 2 шт.,
морква – 1 шт.,
молоко – 400–500 мл,
гарбузове насіння – за смаком,
базилік – 1–2 гілочки,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Моркву почистити і порізати широкими кружальцями, які потім порізати ще на дві частини. Картоплю почистити і порізати великими кубиками, перекласти підготовлені овочі в сотейник. Гарбуз почистити від шкірки і порізати такими ж кубиками, як і картоплю, додати до інших овочів. Посолити та поперчити за смаком і залити молоком так, щоб воно покрило повністю овочі.

Поставити сотейник на вогонь, довести до кипіння і варити до готовності овочів на маленькому вогні. Після того, як овочі зваряться, подрібнити їх блендером або перемолоти будь-яким зручним способом до отримання однорідної маси. Якщо консистенція супу буде густою, можна додати ще молока і довести все знову до кипіння. Готовий суп розлити по тарілках і за бажанням викласти туди кілька листочків базиліку та гарбузове насіння. Якщо потрібно, посолити і поперчити знову.

Читайте також Корисні страви: готуємо сирну запіканку з гарбузом

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися