Готуємо смачний обід: крем-суп з гарбуза з базиліком
Знадобляться:
гарбуз – 300 г,
картопля – 2 шт.,
морква – 1 шт.,
молоко – 400–500 мл,
гарбузове насіння – за смаком,
базилік – 1–2 гілочки,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Моркву почистити і порізати широкими кружальцями, які потім порізати ще на дві частини. Картоплю почистити і порізати великими кубиками, перекласти підготовлені овочі в сотейник. Гарбуз почистити від шкірки і порізати такими ж кубиками, як і картоплю, додати до інших овочів. Посолити та поперчити за смаком і залити молоком так, щоб воно покрило повністю овочі.
Поставити сотейник на вогонь, довести до кипіння і варити до готовності овочів на маленькому вогні. Після того, як овочі зваряться, подрібнити їх блендером або перемолоти будь-яким зручним способом до отримання однорідної маси. Якщо консистенція супу буде густою, можна додати ще молока і довести все знову до кипіння. Готовий суп розлити по тарілках і за бажанням викласти туди кілька листочків базиліку та гарбузове насіння. Якщо потрібно, посолити і поперчити знову.
Читайте також Корисні страви: готуємо сирну запіканку з гарбузом
Готуємо гарбузовий кекс
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Холодні супи для спекотного літа: чотири рецепти з різних куточків світу
Суп із сирними кульками: легкий, бюджетний та чарівний на смак