Готуємо рулетики з печінкових млинців
Знадобляться для млинців:
печінка куряча – 600 г,
молоко – 1 склянка,
яйце куряче – 1–2 шт.,
сіль – за смаком,
пшеничне борошно – 3–4 ст. л.;
для начинки:
морква (середня) – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 1–2 зубчики (або за смаком),
сіль – за смаком,
мякий сир (творожний або вершковий) – за смаком,
соняшникова олія – для смаження.
Курячу печінку промити, перекрутити на м’ясорубці, додати яйце, влити молоко і ретельно розмішати до однорідної маси. Додати трохи солі, пшеничне борошно і знову розмішати. Печінкове тісто повинно вийти до міри густим, без грудочок. Розігріти сковорідку, змастити олією і вилити порцію печінкового тіста, розподіливши його на сковороді у формі млинця. Випікати протягом 5 хвилин на середньому вогні, перевернути на інший бік і готувати ще 5 хвилин, можна зверху накрити кришкою. Готові млинці скласти стопкою і дати їм охолонути.
Читайте також Запікаємо свинину в рукаві
Приготувати начинку: моркву і цибулю почистити, моркву натерти на тертці, цибулю дрібно порізати. Обсмажити овочі на соняшниковій олії до м’якості, додати подрібнений часник, перемішати. Кожен млинець змастити зверху сирним сиром, а зверху розкласти овочеву засмажку. Згорнути млинець акуратно рулетиком (остиглий млинець згортається легко, не ламається). Подаючи печінкові рулетики на стіл, можна розрізати їх для зручності. Подавати краще теплими, можна прикрасити зеленню.