Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Готуємо рулетики з печінкових млинців

17.12.2020 18:00
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Оригінальна, до міри гостра і смачна закуска на святковий стіл.

Знадобляться для млинців:
печінка куряча – 600 г,
молоко – 1 склянка,
яйце куряче – 1–2 шт.,
сіль – за смаком,
пшеничне борошно – 3–4 ст. л.;
для начинки:
морква (середня) – 1 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
часник – 1–2 зубчики (або за смаком),
сіль – за смаком,
мякий сир (творожний або вершковий) – за смаком,
соняшникова олія – для смаження.

Курячу печінку промити, перекрутити на м’ясорубці, додати яйце, влити молоко і ретельно розмішати до однорідної маси. Додати трохи солі, пшеничне борошно і знову розмішати. Печінкове тісто повин­но вийти до міри густим, без грудочок. Розігріти сковорідку, змастити олією і вилити порцію печінкового тіста, розподіливши його на сковороді у формі млинця. Випікати протягом 5 хвилин на середньому вогні, перевернути на інший бік і готувати ще 5 хвилин, можна зверху накрити кришкою. Готові млинці скласти стопкою і дати їм охолонути.

Читайте також Запікаємо свинину в рукаві

Приготувати начинку: моркву і цибулю почистити, моркву натерти на тертці, цибулю дрібно порізати. Обсмажити овочі на соняшниковій олії до м’якості, додати подрібнений часник, перемішати. Кожен млинець змастити зверху сирним сиром, а зверху розкласти овочеву засмажку. Згорнути млинець акуратно рулетиком (остиглий млинець згортається легко, не ламається). Подаючи печінкові рулетики на стіл, можна розрізати їх для зручності. Подавати краще теплими, можна прикрасити зеленню.

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися