Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Готуємо ніжне та легке печиво «Кучугури»

20.12.2020 17:00
фото iamcook.ru
фото iamcook.ru
Дуже ніжне і легке печиво, а його смак можна також ще урізноманітнити корицею, горіхами або родзинками.

Знадобляться:
масло (або маргарин) – 100 г,
яйце – 2 шт.,
цукор – 120 г,
сметана – 70 г,
сіль – щіпка,
борошно – 200 г,
ванілін – 1 г,
цукрова пудра – для прикраси.

Масло або маргарин (їх треба покласти в морозилку на деякий час, щоб були тверді) натерти на тертці в попередньо просіяне борошно. Додати дрібку солі і як слід перемішати до рівномірної крихти, всипати половинку ваніліну. Яйця акуратно розділити на білки і жовтки так, щоб у білки не потрапив жовток, інакше вони потім не зіб’ються як потрібно. Сметану змішати з двома жовтками і влити в масляно-борошняну суміш, замісити тісто. Потім скачати готове тісто в кулю, загорнути її у плівку і покласти в холодильник на 15 хвилин.

Дивіться також Солодка випічка: шоколадний брауні з бананом

Затим дістати і ще раз вимісити до гладкості та розділити його на 12 однакових частин. Кожну скачати в окрему кульку, а потім кульку розкачати в корж. Розділити корж на 4 частини і викласти чайну ложку білкової начинки в лівий верхній кут, затим згорнути корж спочатку навпіл, потім ще раз навпіл, щоб вийшов куточок. Краї скріпити виделкою, залишаючи вільною середину.

Деко застелити пергаментом, зверху викласти заготовки з тіста майбутнього печива і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 15–20 хвилин – печиво повинно стати злегка золотистим. Готове печиво «Кучугури» посипати зверху цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Автор:
Вероніка Добриня

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися