Готуємо на зиму: яблука, консервовані в карамелі
Знадобляться:
яблука – 4 шт. (400 г),
цукор – 300 г.
Яблука краще брати щільних сортів. Яблука помити, порізати в міру тонкими часточками, бажано однакового розміру, видалити насіння (шкірку не зрізати). Взяти жаростійку форму, насипати туди частину цукру, рівномірно розподіляючи по поверхні, потім розкласти частину порізаних яблук. Чергувати шар цукру – шар яблук. Останнім шаром має бути цукровий. Поставити яблука в розігріту до 200 градусів духовку на 30–35 хвилин, за цей час цукор перетвориться на сироп, а часточки стануть прозорими. Викласти ще гарячими яблука із сиропом у заздалегідь простерилізовані сухі банки, закатати, перевернути й укутати, дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.
Спробуйте також: Домашнє вино «Смородиновий мікс»