Готуємо на зиму: сливи в шоколаді
Знадобляться (на 2 півлітрові банки):
сливи – 1 кг,
цукор – 800 г,
какао – 4 ст. л.
Вимити сливи, розрізати навпіл і видалити кісточки. Половинки слив викласти в каструлю, засипати цукром і залишити при кімнатній температурі на 5–10 годин, за цей час кілька разів перемішати. Як спливе цей час, виділиться досить велика кількість соку. Каструлю зі сливами в цукрі поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння, періодично акуратно перемішуючи, потім варити, не забуваючи знімати піну, 30 хвилин. Після цього додати до сливової маси какао й обережно перемішати. Далі варити варення зі слив з какао 10 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
Готове сливове варення відставити й розлити гарячим по заздалегідь простерилізованих банках. Банки закатати, перевернути, закутати в ковдру до повного охолодження, а потім прибрати для зберігання у прохолодне місце.
Спробуйте також: Готуємо на зиму: яблука, консервовані в карамелі