Готуємо китайський соус зі слив
Знадобляться:
сливи – 1 кг,
часник – 2–3 зубчики,
корінь імбиру – 50–70 г,
кориця – 1 паличка,
бодян – 2–3 зірочки,
соєвий соус – 60 мл,
оцет 9 % – 100–120 мл,
цукор – 100–150 г (або за смаком).
Сливи помити, обсушити, розділити на половинки й видалити кісточку, викласти в каструлю. Додати цукор, соєвий соус, натертий імбир і подрібнений часник, паличку кориці та бодян, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити на слабкому вогні 35–40 хвилин, поки половинки слив не розваряться. Потім дістати бодян і корицю і блендером або будь-яким зручним способом збити соус до однорідності. Скуштуватии, за бажанням можна додати ще цукру, а також мелені корицю та імбир. Знову поставити на вогонь і варити, помішуючи, ще 2–3 хвилини.
У гарячому вигляді розлити по стерилізованих банках, закатати, перевернути й укутати, дати охолонути. Зберігати такий соус у прохолодному місці, термін зберігання – 5–6 місяців.
Читайте також Рецепт аджики з чорної смородини «Відразу до столу»