Готуємо картоплю, запечену в помідорному соусі
Знадобляться:
картопля – 5–6 шт.,
помідор – 1 шт.,
часник – 2–3 зубчики,
соєвий соус – 2 ст. л.,
паприка мелена – 0,5 ч. л.,
коріандр у зернах – щіпка,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
базилік (сушений) – 0,5 ч. л.,
соняшникова олія – 1–2 ст. л.
Картоплю очистити, помити і розрізати на великі шматочки. Бульби середнього розміру можна розрізати на 4 частини. Помідор помити і натерти на тертці – для приготування потрібна натерта помідорна м’якоть. Викласти картоплю в глибоку миску, додати пюре з помідорів, паприку, коріандр, сіль, перець і базилік, як слід перемішати. Влити соєвий соус, соняшникову олію і подрібнений через прес часник. Знову добре перемішати.
Картоплю викласти в форму для запікання. Зверху страву накрити фольгою і відправити картоплю в розігріту до 190 градусів духовку на 30–40 хвилин. Потім фольгу можна зняти і поставити форму ще хвилин на 10–15, щоб картопля підрум’янилася. Подавати таку картоплю можна з овочами або як гарнір до м’яса чи риби.
Читайте також Готуємо картопляні котлети з грибами
Рис із морквою та селерою: готуємо під час Рідзвяного посту на вечерю
Рецепти з гарбуза: як додати у своє життя барв, смакоти, здоров’я та краси
Ранній врожай замість бур’янів: що посадити на городі на зиму
Що приготувати з дрібної картоплі: ТОП-4 рецепти оригінальних страв