Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Готуємо джем та варення з абрикосів

16.07.2019 08:00
фото pipla.ru
фото pipla.ru
Солодкі заготовки на зиму з яскраво-сонячних абрикосів для всіх любителів смачненького.

Абрикосовий джем з апельсином і лимоном


фото povar.ru

Якщо додати в абрикосовий джем цитрусову цедру, сік лимона і м’якоть апельсина, можна отримати дуже цікавий десерт, у якому гармонійно поєднуються і абрикоси, і цитрусові.

Знадобляться:
абрикоси – 1 кг,
лимон – 1 шт.,
апельсин – 1 шт.,
цукор – 1 кг.
Абрикоси помити, витягнути кісточки, ділянки з цятками зрізати ножем. Половинки абрикосів порізати на дрібні шматочки, перекласти в жаротривкий посуд, засипати цукром. Лимон і апельсин помити, обдати окропом, зняти з них цедру, дрібно її порізати й додати до абрикосів. Лимон розрізати навпіл, вичавити з нього сік також у посуд з абрикосами через ситечко, щоб у джем не потрапили кісточки. З апельсина видалити всі білі плівки й порізати м’якоть невеликими шматочками, перекласти їх до абрикосів. Поставити ємність з майбутнім джемом на сильний вогонь, після закипання зменшити до слабкого та проварити абрикоси до м’якості, періодично помішуючи. Потім подрібнити уварену масу за допомогою блендера або будь-яким зручним способом. Повернути джем на плиту й уварити до бажаної консистенції на помірному вогні, періодично перемішуючи лопаткою. Готовий абрикосово-цитрусовий джем перелити у простерилізовані баночки, закрити чистими сухими кришками. До настання зими можна зберігати в коморі або погребі, а після розкриття – у холодильнику.

Варення з абрикосів часточками


фото glav-dacha.ru

Знадобляться:
абрикоси – 1 кг,
цукор – 1,3 кг,
вода – 1,5 склянки.
Абрикоси помити, обсушити, розділити на часточки й видалити кісточки. Абрикосові часточки перекласти в широку миску або середню каструлю. В окремому емальованому посуді приготувати сироп з води й цукру: налити воду, додати цукор, довести суміш до кипіння на слабкому вогні, пінку зняти й варити сироп 5–7 хвилин. Гарячим сиропом залити підготовлені абрикоси (вони повинні бути повністю покриті сиропом), кілька разів злегка струснути миску, щоб сироп рівномірно покрив фрукти. Дати постояти 12 годин. Потім злити сироп в окремий емальований посуд, довести його до кипіння на слабкому вогні та знову залити ним абрикоси, дати настоятися ще 12 годин. Утретє зцідити сироп, довести його до кипіння, залити ним абрикоси й поставити посуд з абрикосами та сиропом на слабкий вогонь. Нагрівати абрикосове варення потрібно повільно, весь час помішуючи, щоб цукор пов­ністю розчинився. Помішувати варення можна дерев’яною лопаткою або дерев’яною ложкою чи ж прос­то струшуючи миску круговими рухами. Варити варення потрібно на слабкому вогні приблизно годину, поки сироп не набуде красивого золотисто-помаранчевого кольору. Щоб дізнатися, готове варення чи ні, достатньо крапнути гарячий сироп на охолоджену тарілку. Якщо крапелька зберігає округлу форму, то варення готове, якщо розтечеться озером по тарілці, то слід проварити ще трохи. Не забуваємо, що чим дов­ше вариться абрикосове варення, тим більш темним воно виходить, тому важливо вчасно зупинитися. Готове варення розлити в стерилізовані банки, закатати їх, перевернути й дати охолонути. Зберігати в прохолодному місці.

Автор:
Олеся Скачко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися