Готуємо курячу грудку в сметанному соусі
Знадобляться:
філе курячої грудки – 2 шт.,
болгарський перець (червоний) – 0,5–1 шт.,
сир твердий – 50 г (або за бажанням),
приправа для курки (будь-яка) – за смаком,
вершкове масло – 20 г,
сіль – за смаком;
для соусу:
сметана – 200 г,
часник – 3 зубчики,
сік лимона (за бажанням) – 1 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Грудку помити, обсушити. Болгарський перець почистити від насіння і порізати півкільцями або чвертькільцями. На кожному філе зробити 3–4 надрізи і натерти приправою для курки, а зверху в надрізи розкласти болгарський перець. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти туди підготовлене філе. Приготувати соус: сметану (краще взяти жирну) викласти в миску, додати подрібнений часник, сік лимона, посолити і поперчити за смаком, як слід перемішати. Потім приготованим соусом залити куряче філе, а зверху, за бажанням, можна посипати натертим сиром.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Потім дістати страву, накрити фольгою і дати настоятися ще 10–15 хвилин. Подавати на стіл можна до рису, картопляного пюре або ж просто із салатом зі свіжих овочів.
Читайте також:
Смачна вечеря: тюфтельки з гарбузом, запечені в духовці