Домашня консервація: готуємо кетчуп з прянощами
Знадобляться:
помідори – 1 кг,
гвоздика – до 5 шт.,
перець духмяний горошком – 7–8 шт.,
часник – 1 зубчик,
кориця мелена – на смак,
гострий перець горошком – 3–5 шт.,
оцет 6 % – 2 ч. л.,
цукор – 1–2 ст. л.,
сіль – 1 ч. л.,
сухі трави – за смаком.
Помідори порізати як для салату і поставити варитися в каструлі хвилин на 5–7. Уварювати їх потрібно приблизно на третину, потім додати цукор, сіль, подрібнений часник та інші спеції. Проварити все ще 15 хвилин, потім подрібнити блендером або товкачем і протерти масу через сито.
Щоб закатати кетчуп на зиму, треба довести масу до кипіння, влити оцет і перелити все це в заздалегідь стерилізовані сухі банки, закатати їх і перевернути, укутати та остудити.
Читайте також Рецепти консервації: закриваємо помідори у виноградному листі на зиму
Зимове меню: які продукти обрати для сніданків та рецепти страв
Два рецепти лечо на зиму: літні смаки у вашій коморі
Як приготувати обід з цибулі: три рецепти для справжніх господарок
Консервуємо абрикоси без цукру на зиму – швидко, корисно, бюджетно