Десерти на зиму: полуничне варення-п’ятихвилинка
25.06.2020
18:06
Цю назву варення отримало тому, що вариться воно в три підходи, кожен з яких триває 5 хвилин, – таке варення виходить рідким, але з цілими плодами.
Знадобляться:
полуниця – 1 кг,
цукор – 1 кг.
Полуницю підготувати: помити, обсушити, видалити хвостики. Розділити на дві частини, першу викласти в посуд, засипати цукром, зверху – решту ягід і знову засипати цукром. Залишити так на кілька годин, щоб полуниця пустила сік.
Потім поставити посуд на маленький вогонь і довести до кипіння, варити 5 хвилин. Прибрати з вогню і дати охолонути. Знову довести до кипіння, варити 5 хвилин і знову прибрати з вогню. Повторити цю процедуру ще раз, тільки в кінці не остуджувати, а закатати в заздалегідь підготовлені баночки, перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.
Читайте також Рецепт дня: черешня в сиропі на зиму
Читайте також
У Харкові відновлюють пошкоджене житло: триває ремонт будинку після прямого влучання (фото)
05.12.2025
16:38
Дивні фони та неприродні рухи: як жителям Харківщини розпізнати ШІ-контент у фото та відео
05.12.2025
15:36
Звертаються мешканці інших громад і Харкова: як у Коломаку працює ЦНАП Громади на зв'язку
05.12.2025
15:19
Які громади Харківщини отримають додаткові кошти від Уряду
14.11.2025
16:09
У Харкові тимчасово не буде газу за низкою адрес: повний перелік
10.11.2025
17:49
Солоницівка може стати продуктовим хабом для Харкова
24.11.2025
12:19