Десерт у мікрохвильовці: готуємо шоколадний бісквіт за три хвилини
Знадобляться:
яйце – 1 шт.,
молоко – 5 ст. л.,
борошно – 3 ст. л.,
какао-порошок – 2 ст. л.,
цукор – 7 ст. л.,
крохмаль – 1 ст. л.,
розпушувач тіста – 1 ч. л.,
вишня (морожена, без кісточок) – 100 г,
сметана – 150 г,
олія – 3 ст. л.,
шоколад – для прикраси.
Вишню розморозити. У чашці змішати 4 ст. л. цукру і яйце, всипати какао, борошно, крохмаль і розпушувач, ретельно перемішати. Потім додати олію і молоко, знову перемішати, повинно вийти рідке тісто. Вилити готове тісто в скляну ємність об’ємом не менше 500 мл, застеливши дно пергаментом. Поставити в мікрохвильовку, встановити максимальну потужність і включити на 3 хвилини (тісто можна розлити і порційно, в окремі чашки).
Готовий бісквіт остудити, розрізати на дві-три частини. Приготувати крем: збити сметану з цукром. Промазати зверху коржі кремом, на кожен як начинку покласти вишню і скласти коржі в тортик. Посипати зверху бісквітний тортик меленим шоколадом і можна подавати на стіл.
Читайте також Рецепт дня: готуємо ніжний бісквітний рулет з яблучним варенням