Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Десерт для ласунів: готуємо морквяно-шоколадний пиріг

30.05.2020 16:30
фото russianfood.com
фото russianfood.com
Відмінний рецепт для любителів шоколадної випічки. Тим більше, морквяний смак зовсім не відчувається, а морква надасть соковитості і вологості тісту.

Знадобляться:
морква – 150 г,
яйце – 3 шт.,
олія – 100 мл,
борошно – 160 г,
какао-порошок – 20 г,
цукор – 170 г,
розпушувач – 1,5 ч. л.,
сіль – 1 щіпка.

Моркву натерти на дрібній тертці. У мисці збити яйця, додати цукор, сіль і збити знову міксером або блендером до пишності. Потім влити олію, відклавши приблизно 1 ч. л. олії для змащування форми. Знову ретельно збити. Всипати в суміш натерту моркву і перемішати лопаткою. Борошно просіяти в останню чергу, додати розпушувач і какао та перемішати акуратно знизу вгору в однорідну не дуже рідку масу.

Форму для випічки (підійде на 24 см) змастити олією і посипати трохи борошном. Вилити шоколадне тісто в форму і поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 35–40 хвилин. Готовий пиріг остудити, порізати на порційні шматочки і можна подавати на стіл.

Читайте також Рецепт дня: готуємо морквяно-медовий пиріг

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися