Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Як зробити грілку з «гуманітарки»

08.11.2024 17:20
Фото: top.today.ua
Фото: top.today.ua

Крупа з «гуманітарки» може стати справжньою рятівницею під час холодів. І мова не про вживання її у вигляді каші. Крупа (гречана, рисова, пшенична) має здатність відмінно зберігати тепло, тому з неї виходить чудова круп’яна грілка.

Така грілка може стати у пригоді не тільки у вашій родині. Пофантазуйте з оздобленням – і круп’яна грілка буде чудовим подарунком цієї зими або під час підготовки до зими.

Знадобляться:

  • шматок натуральної щільної тканини (можна використати стару наволочку);
  • міцні нитки;
  • наповнювач – крупа (можна також використати квасолю, вишневі кісточки або насіння льону);
  • тканина для знімного чохла, яка добре зберігає тепло, наприклад, шматок старого рушника (чохол можна навіть зв’язати з вовни).

Визначтеся з формою та розміром майбутньої грілки. Не робіть її великою – без верхнього чохла вона повинна тільки вміщатися в мікрохвильовку. Але й маленькою-тоненькою її також робити не слід – занадто швидко вистигне. 

Після цього зробіть викрійку в двох екземплярах (один для грілки – трохи менший, а другий для чохла).

Зшийте тканину і залиште отвір для наповнювача. Якщо є швейна машинка, варто скористатися нею, це значно пришвидшить роботу. 

Наповніть грілку наповнювачем і щільно зашийте отвір.

Зшийте викрійку для чохла – вона має бути знімною, щоб можна було легко знімати й прати. Та пам'ятайте, що перед тим, як класти грілку в мікрохвильову піч, потрібно буде знімати чохол. 

Користуватися круп’яною грілкою дуже просто: грійте її у мікрохвильовці декілька хвилин (час залежить від розміру), потім надіньте чохол, покладіть під ковдру та лягайте спати у теплу постіль.

Раніше ми писали  про три способи зробити сольову грілку власноруч

А ще ми писали також, як зберегти ноги в теплі взимку

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися