Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Незвичайні пригоди грошей, або Скарб у чоботях

31.05.2020 12:00
Колаж Бріани Янковської
Колаж Бріани Янковської
Курйозний випадок стався з продавчинею магазину у Балаклійському районі. І все було б, може, й смішно, але похвилюватися їй довелося.

На сторінках нашої газети 50 років тому (тоді вона називалася «Соціалістична Харківщина») друкували не тільки рішення керівництва та здобутки передовиків сільського господарства. Іноді там можна було зустріти розповіді «про життя» – звісно ж, вони потрапляли сюди з повчальною метою, але...

Ось, наприклад, замітка під рубрикою «Пригоди» від 16 травня 1970 року.

«Скарб у чоботях

«Ой, чоботи, чоботи ви мої, наробили клопоту ви мені», – ці слова не випадково згадались завідуючій взуттєвим відділом Савинського універмагу (Балаклійський район) Любові Барзовській. А було все так. Час закривати магазин, а Барзовська не знає, куди подіти виручку. Сума чималенька – майже тисяча карбованців. Сейф несправний, взяти гроші додому – боязко.

А що як сунути їх у чоботи, промайнула думка. Наступного дня Любов Барзовська не вийшла на роботу, бо дитина захворіла. За прилавок встала її напарниця Галина Белєвцова. А тут і покупець нагодився на чоботи.

Коли Любов Барзовська дізналася про це, не на жарт розхвилювалась. Перед дільничним інспектором відділу кримінального розшуку лейтенантом міліції Іваном Федоровичем Партаненком постало нелегке завдання – повернути гроші в магазин.

Покупець чобіт був знайдений». Підпис – П. Бухштаб, наш кор.

Читайте також: Як будували трамвайну колію в нові мікрорайони Салтівки

Автор:
Інна Можейко

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися