Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Харківські слідчі завершили ідентифікацію тіл загиблих у Грозі. ВІДЕО

17.10.2023 20:41
Фото: Нацполіція Харківщини
Фото: Нацполіція Харківщини

Наразі триває видача тіл і фрагментів родичам та знайомим загиблих.

Як стало відомо медіа «Слобідський край» з інформації ГУ Нацполіції Харківщини, загальна кількість загиблих 5 жовтня у селі Гроза не змінилася. Російська ракета «Іскандер М» прямим влучанням вбила 59 цивільних громадян. П'ятеро постраждалих з пораненнями знаходяться в лікарні. Їхній стан стабільний. 

До сьогодні близькі та знайомі загиблих забрали 49 тіл. Не залишилися поза увагою і фрагменти тіл, які зібрали на місці трагедії. Судово-медичні експертизи, ДНК-дослідження дозволили стверджувати, що від російської ракети загинули 59 осіб.

За словами заступника начальника відділу розслідування злочинів, учинених в умовах збройного конфлікту, Слідчого управління ГУНП у Харківській області Олександра Кобилєва, слідчі та криміналісти з 5 жовтня цілодобово працювали над тим, щоб установити всі обставини цієї страшної події.

– Сьогодні слідчі працюють у морзі, де відбувається видача тіл та їх фрагментів, які на початковому етапі розслідування не були ідентифіковані, – говорить Олександр Кобилєв. – На теперішній час вони ідентифіковані, і ми можемо передати їх родичам для того, щоб вони змогли провести своїх близьких в останню путь.

Нагадаємо, 5 жовтня по закладу, де проводилися поминки, вдарив російський «Іскандер». З 64 цивільних 59 загинули, п'ятеро дістали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості. Над ідентифікацією загиблих цілодобово працювали слідчі та криміналісти.

Навідниками ворожої ракети виявились двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час тимчасової окупації Харківської області перейшли на бік росіян.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися