Підписка на розсилку

Хочу отримувати головні новини:

Понад 37 тисяч тонн зерна за два тижні: на Харківщині тривають жнива

19.07.2023 11:24
Фото: ХОВА
Фото: ХОВА

У Харківській області за два тижні жнив аграрії намолотили понад 37 тисяч тонн зерна. Збір нового врожаю триває у всіх районах, крім північної частини області.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА.

Станом на 18 липня в Харківській області обмолочено 8,6 тисячі гектарів, з яких зібрали 37,7 тисячі тонн зерна нового врожаю. Лідирує Лозівський район, там аграрії обробили 4 тисячі гектарів власних площ.

«Цьогоріч аграрії регіону розпочали жнива вчасно. За попередніми підрахунками, майбутнього врожаю має вистачити для забезпечення потреб Харківщини та експорту. Продовжуємо посилювати продовольчу безпеку», – сказав на апаратній нараді начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Загалом цього року аграрії Харківської області планують зібрати врожай пшениці, кукурудзи, ячменю, гороху та гречки на площі 542,9 тисячі гектарів

Нагадаємо, українські агровиробники можуть отримати безкоштовно мінеральні добрива на осінню посівну кампанію від уряду США за програмою USAID АГРО.

У Печенігах всіх бажаючих почали навчати птахівництву. 6 липня для жителів провели лекцію з птахівництва. У подальшому в населених пунктах громади планується продовження проведення ряду навчальних семінарів з птахівництва та овочівництва.

Нагадаємо також, що цього року в межах весняно-польових робіт у Харківській області було засіяно 783 тисячі гектарів угідь – а це на 20 % більше, ніж прогнозувалося. Наразі підприємства готуються до масштабного збору врожаю, що має розпочатися наступного тижня.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Підписуйтесь на Google News

Щоб бути у курсі останніх новин Харківщини та громад.

Підписатися